Uncategorized

“SJAŠITE SA MENE!” Povodom napada na VEST o prelasku u ISLAM, oglasio se on!

Written by mission

Bivši učesnik i trenutni voditelj rijalitija Zadruga, Marko Đedović, nedavno se oglasio na svom Instagram profilu u vezi sa priznanjem Dejana Dragojevića o prelasku u Islam. Dejan je u petoj sezoni rijalitija Zadruga pobedio, a tokom svog boravka u kući se spekulisalo da je promenio veru dok je bio u braku sa Dalilom Dragojević. Međutim, u nedavnom intervjuu za jedan medij, Dejan je potvrdio da je već četiri godine u Islamu.

Marko Đedović, koji je bio Dejanova “desna ruka” i rame za plakanje tokom njegovog boravka u rijalitiju, odlučio je da se oglasi na temu Dejanovog priznanja. On je na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj piše “Ne osuđujte druge zbog religije, politike ili životnog stila” i napisao dugačak tekst u kojem je pozvao ljude da prestanu da osuđuju druge zbog njihove vere.

“Verovanje je stvar duboko intimne prirode na šta pravo ima svako, šta me briga ko u šta veruje, ja neću osuđivati ničije verovanje. Ima vas dosta ‘verujućih’ koji vređate, mrzite, proklinjete, pretite, opštite sa kumovima, ljubite svetinje sa 30 kubika silikona u ustima, ima vas dosta koji zaskačete prvu komšinicu, dok ženu ne poštujete, a ima i lažnih profila iza kojih se krijete jer vas strah ubi, a onda postite, eventualno istetovirate neku svetinju, prodajete nedozvoljene supstance u dvorištu OŠ deci. Shodno svemu ovome gore navedenom, sjašite sa mene”, napisao je Marko.

On je dalje objasnio da svako ima pravo da veruje u šta želi, ali da bi trebalo da poštuje druge ljude i njihove izbore. “Verujte u šta hoćete i pustite druge neka rade šta god hoće dok ne ugroze vas ili zakon koji se odnosi na poštovanje drugih. Okrenite se oko sebe, pomozite prijatelju, mami, tati, bratu, sestri, poslodavcima i dragim ljudima i volite ih to je najveća vera bez obzira kojoj religiji pripadate ili ste je izabrali, isto će vam reći”, zaključio je Marko svoj tekst.

Ova izjava je izazvala mnoge pozitivne reakcije kod ljudi koji su se složili sa Markovim stavom i pozivom na poštovanje drugih ljudi.

Kliknite na reklamu da pogledate video ispod:About the author

mission

Leave a Comment

%d bloggers like this: